Wie zijn wij

Onze theatergroep is ontstaan uit een initiatief van (oud) Zinspelers acteurs om een toneelvoorstelling te maken waarvan de opbrengst ten goede zou komen aan de stichting RoParun. Deze voorstelling, ‘Nu even wel/Nu even niet’ van Maria Goos, is in 2013 zes keer gespeeld.

Wegens het succes van de voorstellingen besloten we om ons te verenigen met het doel om in de provincie Flevoland amateurtheatervoorstellingen van kwalitatief goed niveau te produceren, voor een breed publiek en met een inhoudelijke relevantie naar de tijd en/of plaats waarin/waar deze voorstellingen worden gemaakt en gespeeld.

Als groep van amateurspelers en medewerkers doen we dit door ons te laten begeleiden door ervaren kunstenaars en producenten uit de beroepspraktijk en door inzet van ons volle enthousiasme en speelplezier.

De stichting Theatergroep Droog! heeft een bestuur bestaande uit Wim Bok (voorzitter), Bas Teule (secretaris) en Jos Timmerman (penningmeester). Zij verzorgen de administratie en roepen vergaderingen bijeen. De overige activiteiten, zoals rekwisieten, lichtplan, e.d., worden door de spelers uitgevoerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van specifieke kennis en ervaring van de spelers. De keuze van te spelen toneelstukken wordt gezamenlijk gemaakt. Per project wordt een geschikte regisseur gezocht.