■ DE GASTSPELERS VAN AUGUSTUS IN DE POLDER

Zayira Graves

“Hoi , ik ben Zayira Graves en ik ben 17 jaar. Buiten toneel om doe ik de studie HBO-rechten en werk ik in een restaurant. Dit is mijn eerste keer bij Droog!, maar ik heb wel 6 jaar musical-les gehad bij de Kubus. Dit jaar speel ik als gastspeler de rol van Judith Andriessen. Toen ik de avond na de audities een telefoontje kreeg dat ik de rol had, was ik meteen super enthousiast. Ik heb hartstikke veel zin in de voorstellingen!“

Laura Rozendal

“Al sinds ik me kan herinneren ben ik met theater bezig. In Utrecht – waar ik vandaan kom – is het aanbod zoveel groter dan hier in de polder. Ik heb daar dan ook verschillende cursussen gevolgd en heb ook aan diverse producties mee mogen werken. En als import Drontenaar was het dan ook even zoeken naar een plek om het inwendige theaterdier in mij los te laten. Dat gebeurde in 2014 toen ik terecht kwam bij Zinspelers uit Almere, waar ik aan de voorstelling ‘Liedje van Verlangen’ heb meegedaan en waar ik al een beetje kennis had gemaakt met een aantal Droog!-spelers. Na een korte adempauze – ik werd opnieuw moeder – begon het theatergevoel toch wel weer te jeuken… En toen kwam daar dat ene belletje van Jan-Willem of ik als gastspeler mee wilde doen aan de voorstelling ‘Augustus in de Polder’. Volmondig zei ik ‘JA!’ en kreeg ik de rol van Karin toebedeeld.

Ik vind het dan ook een enorme eer dat ik als gastspeler bij Theatergroep Droog! mee mag doen. Stuk voor stuk goede en fijne spelers waar ik als in een warm bad in de groep ben opgenomen. Ik kijk dan ook erg uit naar de komende maanden waarin we samen iets moois gaan neerzetten! “

Tinke Claassen

“Hallo, mijn naam is Tinke Claassen, ik ben 29 lentes jong en ben leerkracht op Jenaplanschool de Lispeltuut in Lelystad. Sinds een aantal jaren heb ik een grote interesse voor toneel. Ik heb hier en daar wat straattheater gedaan en sinds vorig jaar ben ik aangesloten bij Flevolandse Theatervereniging JTL.Samen met vriend Rick en kat Harris woon ik sinds vier jaar weer in Lelystad.Mijn hekel aan de saaie polder heeft plaats gemaakt voor waardering voor het prachtige gebied. Wat had ik het mis: er is hier een heleboel te beleven, zolang je maar weet waar je het moet zoeken. Zoals u ook zult beleven in ‘Augustus in de polder’, waarin ik nu vol trots de rol van Jonna, de huishoudster, mag vervullen.“